Maailman helpoin vihko

Oon ollut syyskuun työharjoittelussa ja tuskin ehtinyt ajatellakaan esim. siivoamista, saati sitten blogia. Jotain oon kuitenkin saanut aikaan, nimittäin itse sidotut vihkoset kouluhommia varten. Inspiraatio näihin tuli Hupsistarallaa -blogin mainiosta vihko-ohjeesta. Aluksi keräilin vanhoja maalauksia ja muita kivannäköisiä papereita, leikkasin ne A4-kokoon ja taitoin keskeltä.Maalaukset on tehty vähän paksummalle paperille eli niistä saa hyvät kannet, toki voi käyttää myös valmista kartonkia.  Otin mukaan myös ihan blankoja papereita, mutta mun mielestä kirjan tai vihkon sisäsivuistakin osa voi olla värikkäitä.

img_1971

Seuraavaksi asetin yhdeksän arkkia päällekkäin, pistelin naskalilla reikiä suht tasaisin välein taitoksen kohdalle ja ompelin edestakaisin kirjontalangalla. Valmista!

img_1985

Oon kieputellu kirjontalankojen jämät vanhan kirjan kannesta leikattuun palaan, hyvin pysyvät järjestyksessä kun leikkaa ylä- ja alareunoihin pieniä lovia. Alla olevassa kuvassa valmis vihko, josta ompelin vielä reunat (kestää ehkä vähän paremmin), itse sidottu kalenteri, lompakko ja luonnoskirja. Huomaa mikä on mun lempiväri 😉

img_2036

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s