Sateenkaarisukat

Vähään aikaan ei ole valmistunut mitään niin ei ole ollut asiaa blogiinkaan. Mutta nytpä vihdoin valmistui: sukat! Kaksi kappaletta ja ihan omaan käyttöön. Kun aloitin neulomisen, innostuin nimenomaan villasukista ja tein vuoden sisään ehkä kymmenen paria. Sit jotenkin kyllästyin ja sen jälkeen sukkia on valmistunut satunnaisesti ja tuolla kässäkaapissa taitaa tällä  hetkellä odotella viisi paritonta sukkaa ja jopa yks kantapäähän asti magic loopilla tehty pari. Kyllä ne joskus valmistuu, jossain FB-ryhmässä näin just sukat joita oli neulottu 18 vuotta.

IMG_1832

Nämä sukat on neulottu Novitan seiskaveikasta, siitä ihanasta sateenkaaresta josta aina haaveilen mutten raaski ostaa. Onneksi mun perhe ostaa aina lankoja lahjaksi, joten viime joulusta asti tää kerä on odotellut sopivaa hetkeä. Muutama viikko sitten olin lähdössä reissuun eikä ollut mitään sopivaa matkaneulottavaa niin päätin sitten laittaa sukat puikoille. Ensin kerin kerästä kaksi samankokoista kerää, sillä halusin tehdä mahdollisimman pitkät sukat. Kerin samaan aikaan ison kerän ulkoa ja sisältä, joten valmiiden sukkien raidat kulkee eri suuntiin. Tiesin, että raitoja on vaikea saada täsmäämään, joten tää oli ihan hauska ja tarkoituksellinen yksityiskohta.

IMG_1411

Neuloin sukat 3mm sukkapuikoilla varpaista varteen -tekniikalla saadakseni kaiken langan käytettyä. Apuna etenkin kantapäähän käytin tätä mainiota Äidiltä tyttärelle -blogin ohjetta. En laskenut juurikaan silmukoita, sovitin sukkaa työn edetessä omaan jalkaan ja pohjelisäykset merkkasin silmukkamerkeillä, joista oli iso apu toista sukkaa tehdessä.  Silti jossain vaiheessa silmukkamäärä oli eri muttei onneksi niin paljon että siitä olisi ollut mitään näkyvää haittaa.

IMG_1833IMG_1836

Kantapään jälkeen tein takaosaan *1o kiertäen, 1n*-joustinta ja vasta ihan ylös koko sukan kiertävää resoria. Tää on musta parempi ja napakampi kuin *2o, 2n* -joustin ja raitalanka pääsee oikeuksiinsa etupuolen sileässä osassa. Resorista kavensin vielä muutaman silmukan kun tuli yhtäkkinen paniikki että onkohan nää sittenkin liian isot. Sukat yltää just polven alle ja tähteeksi näistä jäi yhteensä kuuden raidan verran lankaa. Katkaisin langan kantapään jälkeen saadakseni etupuolen raidat jatkumaan samasta kohdasta.IMG_1830

Vallan onnistunut projekti! Nyt jopa vähän odotan syksyn tuloa että pääsen käyttämään uusia sukkia. Kuvausrekvisiittana alun perin Concreatives-kollektiivin projektiin tehty värien ja tekniikoiden sekamelska, tekstiiligraffitituoli. Nyt kuvia tänne lataillessa huomaan, ettei iPhonen kuvanlaatu “ihan” riitä, mutta ehkä kuvista saa jonkunlaisen käsityksen sukista.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s